Winkelmand: € 0,00

You have no items in your shopping cart.

Subtotaal: € 0,00

Groene klei

Meer afbeeldingen

Groene klei

Plaats een beoordeling over dit product

- Levertijd: Uitverkocht, binnenkort weer leverbaar

- GRATIS verzending vanaf € 69 anders € 3,95

€ 14,95
Groene klei, ook wel groene leem genoemd, wordt reeds eeuwenlang door vele natuurvolken in India, Amerika en Australië gebruikt.

Groene klei doodt over het algemeen geen bacteriën, maar het neutraliseert bacteriologische activiteiten. Bacteriën kunnen zich niet vermenigvuldigen in en door klei en worden op die manier onschadelijk gemaakt en afgevoerd. Zwitserse en Duitse onderzoekers kwamen bij het testen van het absorberende vermogen van klei tot dezelfde uitkomsten. Men mengde ziektekiemen door water en klei. Na enige tijd had de klei zich met de ziektekiemen op de bodem afgezet en was het water kiemvrij. De bacteriën werden niet gedood maar wel onschadelijk gemaakt.

Groene klei bevat:

Kiezelzuur
De grondstof van het leven. Na zuurstof het meest voorkomende element in de aardkorst. Het bevordert de regeneratie van wondprocessen, verhoogt de weerstand tegen infecties en heeft een gunstige invloed op aandoeningen van het bindweefsel. Het is van vitaal belang voor huid, haar, nagels, tanden, skelet, bloed, bloedvaten, spieren en gewrichten, alvleesklier, thymus, milt en alle bindweefsels.

Aluminium oxide
Aluminium is vooral aanwezig in de bijnieren, nieren, hart, testikels en alvleesklier. Een tekort veroorzaakt veranderingen in cellen en weefsels (degeneratie) en verlammingen.

Calcium
We hebben ongeveer 1200 gram calcium in ons lichaam om het skelet te vormen en in stand te houden, voor de hartfunctie en de bloedstolling. Bij calciumgebrek komt er kalk vrij uit allerlei organen dat zich in de vaten kan gaan vastzetten. Witte suiker, alcohol, dierlijke eiwitten en sigaretten zijn gekende kalkrovers.

IJzer oxide
IJzer vormt een bestanddeel van de rode bloedcellen. Het is onontbeerlijk voor het transport van zuurstof. Een tekort uit zich in een bepaalde bloedarmoede waardoor moeheid en lusteloosheid optreedt.

Cobalt
Maakt deel uit van vit B 12. Het is noodzakelijk voor een normale rijping van rode bloedlichaampjes. Een tekort veroorzaakt een bloedarmoede, tong en mondholte ontstekingen en op den duur sclerose van het ruggenmerg. Verder zenuwklachten, menstruatiestoornissen, astma, allergieën, psoriasis, migraine en kanker.

Magnesium oxide
Magnesium is nodig voor de enzymen en hormoonhuishouding. Bij gebruik van kunstmest gaat veel magnesium verloren in onze voeding. Magnesium gebrek (icm vit B 6 gebrek) komt vaak voor bij mensen die veel alcohol drinken. Bij gebrek ontstaat een doordringende zurige okselgeur en trillende handen. Hartkloppingen, duizeligheid, slapeloosheid, zenuwuitputting, neuralgische pijnen, impotentie, krampen, kolieken en dergelijke kunnen ook duiden op een magnesiumgebrek.

Kalium
Bevordert de enzymactiviteit en is goed voor spieren en zenuwen. Gebrek kan zich uiten in lage bloeddruk door een gebrekkig functioneren van het hart.

Fosfor
Is aanwezig in elk lichaamsdeel en betrokken bij praktisch elke fysiologische en chemische reactie. Vitamine B kan niet worden opgenomen zonder fosfor. Bij gebrek ontstaat vermoeidheid en zwakke botten.

Zwavel
Bevindt zich in de lichaamseiwitten en de cellen. Het is nodig voor het binden van zuurstof aan hemoglobine. Gebrek uit zich in huidaandoeningen, verminderde stofwisseling, branderige pijnen in nieren, blaas en geslachtsorganen.

Mangaan
Beschermt tegen infecties en is nodig voor de vetstofwisseling. Mangaan werkt samen met zink bij het uitscheiden van koper door het lichaam. Bij gebrek kunnen pleinvrees, stress en onrust ontstaan.

Zink
Is betrokken bij de vorming van lichaamseiwitten en is van essentieel belang voor de hormoonbalans. Een tekort kan gepaard gaan met gestoorde eetlust, reuk en smaakzin, slijmvliesaandoeningen en krampachtig hoesten.

Extra informatie

EAN Code 8717677961658
Biologisch N.n.b.
Inhoud 60 capsules
Merk Mattisson
Prijs € 14,95

Klantenreviews

Schrijf uw eigen beoordeling

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Beoordeling