Winkelmand: € 0,00

You have no items in your shopping cart.

Subtotaal: € 0,00

Abrikozen

De abrikozenpit als superfood

We kennen de vrucht ongetwijfeld allemaal: de abrikoos en toch is deze eenvoudige vrucht een ware superfood. Wat maakt de abrikoos nou zo bijzonder als superfood en wat is het verborgen nu van de abrikozenpit?

De abrikoos komt van oorsprong uit China en behoort tot de familie van de steenvruchten. De abrikozenboom is op zich al bijzonder, hij kan namelijk 8 – 12 meter hoog worden. De vrucht heeft een zeer herkenbare geel-oranje kleur en heeft een stevige, bijna vlezige structuur. Ondanks het feit dat de vrucht bijzonder veel vruchtvlees heeft, is deze niet uitzonderlijk sappig, het vruchtvlees heeft echter wel een hoge concentratie aan Vitamine C. Super gezond dus.

Vitamine B17 als kanker remmend middel

Wat veel mensen echter niet weten (en jij na lezen dus wel) is dat de abrikozenpit over bijzondere eigenschappen bezit. Het heeft in het verleden al menig mensenleven gered. Vanaf nu ga je de abrikozenpit dus niet meer weggooien. Net als de (bittere) amandelpitten bevat de abrikozenpit extreem veel Vitamine B17, inde medische wereld ook bekend als ‘amygdaline’. Deze stof heeft een bijzondere gunstige invloed op het bestrijden en voorkomen van diverse vormen van, jawel, kanker. Voor de goede orde, het kan niet alle vormen van kanker genezen, maar een behandeling van prostaatkanker in combinatie met amygdaline kan zeer succesvol zijn. Niet voor niets wordt deze stof in de kring van alternatieve genezers gerekend tot een van de wonderen der natuur.

Een andere veel voorkomende stof in abrikozenpitten is carotenoïde. Dit is een stof die men schaart onder de antioxidanten. Jawel, de stof die ook helpt om het lichaam op celniveau in topconditie te houden. Het beschermt de menselijke cel en kan verandering in ons DNA voorkomen. Zo gek zijn die abrikozenpitten dus niet. een echte Superfoods Fruit.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
SuperfoodZ - Bittere abrikozenpitten - luchtgedroogd

SuperfoodZ - Bittere abrikozenpitten - luchtgedroogd

€ 5,95

Uitverkocht, binnenkort weer leverbaar

Bittere abrikozenpitten - 1KG

Bittere abrikozenpitten - 1KG

€ 16,95

Uitverkocht, binnenkort weer leverbaar

Van hoog naar laag sorteren
per pagina