Winkelmand: € 0,00

You have no items in your shopping cart.

Subtotaal: € 0,00

African mango

African Mango

Irvingia Gabonensis, als je die naam noemt weet niemand wat je bedoelt, zeg je Afrikaanse Wilde mango dan weten de meesten wel wat het is. De wilde variant van wat wij gewoon mango noemen mag zich met recht een superfood noemen. De wilde mango bevat meer voedingsstoffen dan je in de eerste instantie zou verwachten. De vrucht herbergt een waar scala aan vitamines zoals vitamine A, B2, B3, B6, C en E). Ook mineralen zijn in overvloed aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan kalium, magnesium, koper, fosfor en zwavel. Daarnaast bevat de vrucht ook carotenoïden die we nog kennen van de abrikozenpitten. Dat we ook bij deze zuidvrucht die stof tegen komen mag geen verrassing zijn, mango behoort ook tot de steenvruchten vanwege de harde pit.

Vanwege de aanwezigheid van carotenoïden is deze vrucht bijzonder populair als gezondheidsbevorderend middel. In met name West-Afrika (Nigeria, Ivoorkust, Senegal) werd de Wilde Afrikaanse Mango dan ook veelvuldig gebruikt in verschillende rituelen om de gezondheid te bevorderen. Uiteraard is het mogelijk om de pitten van deze mangosoort fijn te malen en te gebruiken als extra toevoeging in je ontbijtgerechten, smoothies, sappen, gezonde shakes en heerlijke toetjes. Om het echter nog makkelijker te maken heeft de fabrikant van Mattisson besloten om de olie van de mangopit in een capsule te stoppen. Op deze manier kan je genieten van alle rijke voedingsstoffen die deze pit te bieden heeft. Gewoon tijdens de maaltijd innemen, eenvoudiger kan haast niet.

Tip: gebruik de capsules bij voorkeur in combinatie met groene koffie of guarana extract. De combinatie zorgt voor een versterking de individuele eigenschappen.

 

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina