Winkelmand: € 0,00

You have no items in your shopping cart.

Subtotaal: € 0,00

Camu camu

Camu Camu bes

De natuur zit soms gek in elkaar. Zo heb je een onvoorstelbaar gezonde vrucht, met een sterke virus remmende werking, alleen heeft het een groot nadeel: de natuurlijke smaak. We hebben het over een van de nieuwste Superfoods, de Camu Camu bes. Het sap van deze bes is in de natuurlijke vorm behoorlijk zurig, in ieder geval zo zuur dat de oorspronkelijke bewoners van Zuid-Amerika deze bes wel gebruikten in hun voeding maar er weinig over melden. Mysterieus dus en alle reden om dit mooie vruchtje nader te bekijken.

De Mycaria Dubia, de Latijnse naam voor de Camu Camu bes beschikt over een natuurlijke bron aan ascorbinezuur, de andere naam voor vitamine C. De jonge bessen zijn rijkelijk bedeelt met Vitamine C, maar liefst tot 3% van de vrucht bestaat uit Vitamine C. Als je wat weinig lijkt: het is ongeveer 30 – 60 keer meer dan wat we in de gewone sinaasappel aantreffen. Vitamine C is niet het enigste wat deze Superfood vrucht bevat. De bes is ook rijkelijk voorzien van andere vitamines en belangrijke voedingsstoffen waaronder mineralen:

  • bètacaroteen (provitamine A)
  • thiamine (vitamine B1),
  • riboflavine (vitamine B2),
  • calcium,
  • ijzer,
  • niacine en
  • fosfor.

 

Een klein vitamine en mineralen wondertje dus. De bes wordt hier in het westen veelal gebruikt in poedervorm. De jongen bessen worden verwarmd (nooit meer dan 39 graden Celcius. Door deze techniek blijven nagenoeg alle voedingsstoffen bewaard. De poeder die op een dergelijke manier wordt verkregen is sterk geconcentreerd, Het vitamine gehalte kan daardoor oplopen tot circa 16%. Met een dergelijke hoge concentratie Vitamine C is het logisch dat de bes bekend staat om haar virus remmende werking. Zo helpt het goed tegen de meest voorkomende virusses zoals het bekende HSV1, HSV2 en het Epstein-Barr virus. Ook is in het verleden getracht om depressieve klachten te verhelpen en klachten zoals ADD, stress, gewrichtsklachten, huidveroudering, problemen met de luchtwegen, verlies van gezichtsvermogen. Genoeg reden dus om dit poeder te gebruiken bij de bereiding van de reguliere maaltijd of als toevoeging in gezonde shakes en smoothies.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina