Winkelmand: € 0,00

You have no items in your shopping cart.

Subtotaal: € 0,00

Dadels

Dadels, heerlijk en gezond

Dadels, de kans is groot dat je ooit in je leven dadels hebt gegeten. Net als gedroogde pruimen werden deze lekkernijen vroeger vaak op tafel gezet bij speciale gelegenheden zoals kerst of op een verjaardagsfeest. Tegenwoordig komen we de dadels steeds vaker tegen als onderdeel van een gezond eetpatroon. De dadel als superfood is niet geheel nieuw, maar de kenmerkende eigenschappen die deze vrucht tot een ware superfood maken zijn wel nieuw.

Dadels zijn afkomstig van de dadelpalm, een boom die voornamelijk voorkomt in het vroegere Mesopotamië, het huidige Egypte. De vrucht wordt op verschillende manier geconsumeerd, zowel in de verse vorm, maar ook gedroogd en gekonfijt. Met name de gekonfijte variant wordt veelal in Europese landen aangetroffen. De grote vraag is echter, hoe gezond zijn dadels nou eigenlijk en hoe kan je ze het beste gebruiken?

Dadels, rijk aan vitamines en mineralen

Dadels zijn rijk aan vitamines en mineralen, met name Vitamine B komt in veel varianten voor in deze vrucht:

 

Daarnaast is de dadel van oorsprong ook rijk aan mineralen zoals Koper, Kalium, Mangaan, Magnesium, IJzer, Fosfor, Calcium en .Zink . De dadel kent vele gezondheidsvoordelen. Zo is bekend dat de aanwezige vezels eerder zorgen voor een verzadigd gevoel waardoor dadels uitstekend passen binnen een regime voor gewichtsverlies. De hoge concentratie IJzer bevordert de opname van zuurstof door de rode bloedlichamen en de aanwezige Kalium bevordert de stoelgang van het menselijk lichaam. Met name zwangere vrouwen hebben baat bij het nuttige van dadels, de van nature aanwezige hoeveelheid foliumzuur is hier verantwoordelijk voor. Het nuttigen van voldoende foliumzuur voorkomt prenatale problemen zoals een open ruggetje bij de zuigelingen.

Gebruik dadels bij voorkeur bij de maaltijd om er een extra lekkere smaak aan te geven, de natuurlijke suikers zijn een meer dan volwaardige vervanger van de geraffineerde suiker. Juist door de aanwezigheid van diverse vitamines en mineralen hebben dadels zonder meer de voorkeur.

 

 

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina