Winkelmand: € 0,00

You have no items in your shopping cart.

Subtotaal: € 0,00

Inca bessen

De Inca Bes, met recht een echte superfood

De naam ‘Physalis peruviana’ zal je waarschijnlijk niet zo heel veel zeggen, een naam als Aztec berry, Peruvian Cherry, Indian gooseberry of Giant Ground Berry wellicht wel. We hebben het over de Inca bes, een superfood vrucht die vaak over het hoofd wordt gezien maar enkele kenmerkende eigenschappen bevat. Zo is de Inca bes als een van de weinige vruchten die een rijke hoeveelheid eiwit in zich heeft. De plant waar de Incabes aan groeit is een nachtschadeplant, net zoals … de aardappel, brandnetel en de hennepplant. Ook de typisch Hollandse tomaten behoren tot dezelfde familie. De Inca bes beschikt daarnaast over natuurlijke conserveringsmiddelen die er voor zorgen dat de bes tot maar liefst 45 dagen houdbaar is, heel bijzonder als je beseft dat de meeste vruchten maximaal 48 uur houdbaar blijven.

Superbes = Superfood

De Inca bes is een echte ‘super fruit’ onder de superfoods. De bestaat voor ruim 16% uit plantaardige eiwitten, een uniek percentage voor een vrucht. Daarnaast bevat de Inca bes ontzettend veel vitamines:

Als dat nog niet genoeg is, zijn er ook diverse mineralen aanwezig is dit bijzondere besje:

Met name de aanwezige eiwitten maken de Inca bes tot het ideale ingrediënt voor smoothies en shakes. Heerlijk bij het ontbijt of als gezond tussendoortje. Doe je veel aan fitness of in algemene zin aan krachtsport, dan is de Inca bes ideaal om meer aan spieropbouw te doen aan een biologisch verantwoorde manier, de eiwitten worden namelijk omgezet in spierweefsel. De Inca bes heeft niet alleen voordelen voor een gezonde leefstijl. Uit onderzoek is gebleken dat de aanwezige polyfenolen en carotenoïden ook op medisch gebied hun nut bewijzen. Zo zijn deze super-antioxidanten in staat om de groei van longkankercellen af te remmen, de bloedsuikerspiegel en bloeddruk kunnen verlagen. Patiënten met Alzheimer en Parkinson hebben ook baat bij de Inca bes, door de aanwezige hoeveelheid melatonine word het verloop van die ziektes ook beperkt. In alle opzichten is het dus een superbes.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina