Winkelmand: € 0,00

You have no items in your shopping cart.

Subtotaal: € 0,00

Kokos

Kokos is een van de producten die allemaal wel kennen. Is het niet van de bekende bountyrepen, dan wel van de film. Wat veel mensen vergeten is dat kokos ook een echte superfood is. Zo was vroeger al bekend dat kokosnoot een sterke geneeskrachtige werking had, en nog steeds wordt in de ayurvedische geneeskunst kokos gebruikt als probaar middel om pijnen en klachten te verlichten. Maar koskos heeft veel meer kwaliteiten in zich:

Kokos stimuleert een optimale verbranding

De kokosolie die we kennen wordt gewonnen uit het witte vruchtvlees. Dit bestaat voor maar liefst voor 92% uit verzadigde vetzuren. Je zou denken dat het dus slecht is maar niet is minder waar. Doordat het verzadigde vetzuur uit kokosolie voor 2/3 uit zgn. MCT’s bestaat zijn dit juist goede vetzuren. Het zijn juist de ‘lange keten vetzuren die slecht zijn, de LCT’s dus. Deze MCT’s slaat je lichaam niet op maar gebruikt ze als vervanger van suiker voor de energieverbranding.

Kokos heeft een sterke antibacteriële werking doordat het relatief veel laurinezuur bevat.

Het grootste deel van de aanwezige MCT’s bestaat uit laurinezuur. Van dit zuur is bekend dat het een natuurlijk medicijn is tegen onder andere schimmels en het heeft een sterke antibacteriële werking. Ter vergelijking: moedermelk bevat ook laurinezuur, echter slechts 30%. Juist van moedermelk weten we dat dit de baby helpt om een sterk immuunsysteem te ontwikkelen, en dit gebeurt dus door, jawel, het laurinezuur. Deze zuren in de kokosolie zijn dus eigenlijk een vorm van antibiotica. Zo kunnen deze vetzuren streptococcus doden (deze bacterie is verantwoordelijk voor o.a. keelontsteking). Daarnaast is het effectief bij het behandelen van voedselvergiftiging.

Kokosmelk Poeder

De in de webshop verkochte kokosmelk poeder bevat alle gezonde voedingsstoffen van de kokos, dus ook het laurinezuur. Het poeder kan gebruikt worden door de voeding, bijvoorbeeld bij de bereiding van warme, maar ook koude gerechten. Wil je het simpel houden, gebruik dan het kokospoeder om zelf kokosmelk te maken.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina