Winkelmand: € 0,00

You have no items in your shopping cart.

Subtotaal: € 0,00

Maqui

Maqui

Maqui is wellicht een van de Superfoods waar je niet elke dag aan denkt. Toch biedt deze vrucht een groot scala aan gezondheid bevorderende effecten waar jij je voordeel mee kan doen. Dankzij de Mapuche Indianen weten we dat deze vrucht ongekende eigenschappen heeft. Volgens de overlevering stelde de Maqui bes de bevolking in staat om nagenoeg onoverwinnelijk te zijn. Wellicht dat hier ook een kern van waarheid in zit, deze indianenstam is nog nooit door de Inca’s onderworpen geweest en ook de Spaanse kolonisten hadden de grootste moeite met deze bevolkingsgroep van Argentinië.

De bijzondere eigenschappen van een kleine bes uit Chili en Argentinië

Maqui bessen, de Latijnse naam is ‘Aristotelia chilensis’ behoort tot de ‘Elaeocarpaceae’ familie en wordt ook vaak gebruikt bij het maken van Chileense wijnen. De boom bereikt een hoogte van vier tot vijf meter en is groenblijvend, het blad verliest ze dus nooit. Een van de bijzondere eigenschappen is dat deze bes een ontzettend hoge concentratie aan antioxidanten bevat. De hoeveelheid die deze bes bevat is hoger dan die van vergelijkbare vruchten zoals de bekende Goji bes en de Acai bes. Het is niet alleen de hoeveelheid antioxidanten die deze bes bijzonder maakt, de bes bevat ook de meeste soorten antioxidanten van alle vruchten binnen het superfood spectrum. Uit wetenschappelijk onderzoek (Dr. Juan Hacke) is gebleken dat de Maquibes maar liefst acht verschillende antioxidanten bevat:

  • ·         Anthocyanine
  • ·         Cumarine
  • ·         Cyanidine
  • ·         Delphinidine
  • ·         Malvidine
  • ·         Petunidine
  • ·         Polyfenolen

 

Naast de bekende effectiviteit bij de bestrijding van onder andere kanker, cardiovasculaire aandoeningen, hart- en vaatziekten, huidziektes, artritis en alzheimer scoren de antioxidanten in de Maquibes ook hoog als het gaat om de bestrijding van de vrije radicalen in ons lichaam. Een ander, meer recente ontdekking, is de mogelijkheid dat het sap van deze bes in staat zou zijn om de toename van het HIV-virus te doen afnemen. Alle reden dus om aan te nemen dat de Maqui bes een zeer zonnige toekomst voor zich heeft als Superfood.

Vanzelfsprekend is het voor een juiste teelt van deze bes noodzakelijk dat aan alle randvoorwaarden wordt voldaan. Dit betekent dat we afhankelijk zijn en blijven van de aanvoer uit met name Chili en Argentinië. Gelukkig is er een grote varieteit aan Superfood producten die de kenmerkende eigenschappen van deze bes bevatten.

 

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Maqui 500 mg. caps.

Maqui 500 mg. caps.

€ 6,50

Uitverkocht, binnenkort weer leverbaar

Mattisson Absolute Maqui 500 mg capsules

Mattisson Absolute Maqui 500 mg capsules

€ 8,50

Uitverkocht, binnenkort weer leverbaar

Van hoog naar laag sorteren
per pagina