Winkelmand: € 0,00

You have no items in your shopping cart.

Subtotaal: € 0,00

Rozenbottel

Superfood – Rozenbottel

Wellicht ken je het nog wel..rozenbotteljam, Die bekende vrucht die vroeger ook vaak in Nederland voorkwam is ook een Superfood. De meesten zullen het, zonder het te weten, er zelfs mee zijn grootgebracht. Rozenbottel is namelijk het belangrijkste ingrediënt van…Roosvice. Het is in feite niks anders dan de vrucht van de bekende roos en groeit werkelijk in de heel de wereld, behalve in Australië. Hoog tijd dus om deze vrucht op waarde te schatten.

Een vrucht is niet alleen een Superfood omdat het een exotische vrucht betreft, de voornaamste reden is een veelvoud aan gezonde eigenschappen. De rozenbottel voldoet perfect aan deze definitie. Door de grote hoeveelheid aan Vitamine C alleen al zou deze vrucht een superfood mogen zijn, de rozenbottel bevat echter veel meer goede stoffen waaronder maar liefst drie werkzame antioxidanten:

  • Polyfenolen
  • Pectine
  • Selenium

Antioxidant Selenium in rozenbottel

Met name Selenium is een beetje een vreemde eend in de bijt. Deze stof is in de basis geen antioxidant maar heeft als sporenelement wel dezelfde eigenschappen waardoor we Seleen of Selenium dus wel onder de noemer van antioxidanten scharen. De belangrijkste eigenschap van deze stof is dat het in staat is om zich aan giftige stoffen te binden waardoor deze minder schadelijk worden. Alhoewel Selenium in veel producten voorkomt, is dit vaak in beperkte mate terwijl rozenbottel juist ruime hoeveelheden Selenium bevat.

De reguliere producten waarin rozenbottel is verwerkt, zoals de bekende jam en de Roosvice bevatten veel suikers die het effect van deze Superfood verminderen. Door de producten die hier in de webshop worden aangeboden te gebruiken, weet je zeker dat je de juiste hoeveelheid werkzame stof binnen krijgt. Daarnaast is de Mattisson Absolute Rozenbottel Poeder goed toe te passen in veel dagelijkse producten zoals yoghurt, shakes en smoothies. Gebruik je liever capsules om in een keer voldoende werkzame stof binnen te krijgen, kies dan voor de Mattisson Absolute Rozenbottel 500mg.

 

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina