Winkelmand: € 0,00

You have no items in your shopping cart.

Subtotaal: € 0,00

Witte moerbei

Superfood-Witte-Moerbij

IJzer, vezels, vitamine C, calcium, eiwitten en een hele bijzondere antioxidant: resveratrol, we hebben het dan over een van de bekendste Superfood uit China, de Moerbij. De Witte Moerbij wel te verstaan. Deze bijzondere Superfood is bezig aan een behoorlijk opmars, niet in de laatste plaats doordat er door wetenschappelijk onderzoek steeds meer bekend wordt over de positieve eigenschappen van deze Moerbijbes. Net als veel bessoorten die onder de Superfoods vallen, bezit de Moerbijbes ook veel antioxidanten. Het bijzondere aan de bes van de Moerbijbes, die in Engeland bekend staat als de “Mulberries” is de aanwezigheid van Resveratrol.

Antioxidanten in de Moerbijbes

Nagenoeg alle antioxidanten hebben een beschermende en ontstekingremmende werking. Echter niet elke antioxidant is even effectief voor iedere vorm van ontsteking. Van resveratrol is bekend dat deze juist voor de oudere mens zeer gunstig is. De stof heeft namelijk de bijzondere eigenschap om het oxidatieproces van de slechte cholesterol, de LDL te beperken. Hierdoor neemt de hoeveelheid LDL cholesterol in het lichaam af en neemt de hoeveelheid goede chlesterol toe. Als positief effect leidt dat proces tot een afname van het risico op hart- en vaatziekten.

Gedroogde Witte Moerbijbes als ingrediënt

De Moerbeibes is ook op andere gebieden een gezonde hulp voor een betere gezondheid. Ze zijn vrij van natrium en vetarm en bevatten uiteraard enkel natuurlijke suikers. Bijkomende gezondheid bevorderende effecten zijn :

  • gezichtsvermogen bevorderend
  • verhelpt obstipatie en bevordert een gezonde darmflora
  • bloeddrukverlagend

De gedroogde Witte Moerbijbessen kan je eenvoudig als snack gebruiken, heerlijk als tussendoortje als even een lichte trek hebt en verantwoord wilt snoepen. De bessen kan je ook goed gebruiken als extra toevoeging in diverse gezonde gerechten zoals een smoothie, shakes, youghurt of een eigen gemaakte notenmix. Wil je echt lekker creatief met Superfoods bezig zijn, probeer dan de Witte Moerbeien Raw te gebruiken als ingrediënt voor een zelfgemaakte mueslireep.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Witte Moerbeien Bio RAW - 1KG

Witte Moerbeien Bio RAW - 1KG

€ 14,95

Uitverkocht, binnenkort weer leverbaar

Van hoog naar laag sorteren
per pagina