Winkelmand: € 0,00

You have no items in your shopping cart.

Subtotaal: € 0,00

Algen Superfood

Spirulina

Door haar belangrijke functie voor ons lichaam, is het van belang om onze lever in goede conditie te houden. Je kunt je lever ontgiften met spirulina, dit is een eencellige blauwgroene spiraalachtige alg. De Verenigde Naties bestempelen dit product ook wel als “the best food for the future”. Astronauten zouden het mee krijgen vanwege de heilzame kwaliteiten. Hiernaast werkt het helend bij radioactieve straling en bestaat het voor 70% uit gezonde eiwitten. Ook bevat spirulina alle acht de essentiële aminozuren, is het rijk aan vitaminen, mineralen, fytonutriënten en enzymen, en is het de beste bron van gammalinoleenzuur, een essentieel vetzuur. Tenslotte versterkt spirulina ook je cellulaire immuunsysteem.

Spirulina en chlorella zijn algen.
De blauwgroene spirulina-alg is een zoutwateralg. Chlorella komt uit zoet water en is een groenige alg. Zowel chlorella als spirulina zijn verkrijgbaar als poeder en pil. Spirulina is over het algemeen milder dan chlorella. Doordat de eiwitten in spirulina een stuk kleiner zijn is het ook gemakkelijker verteerbaar.
Oorsprong
Er zijn twee soorten algen die worden gebruikt om een spirulinasupplement te maken: Arthrospira platensis en Arthrospira maxima. Vroeger werden deze algensoorten spirulina genoemd, in de supplementenwereld wordt deze naam nog steeds gehanteerd. Oorspronkelijk groeit spirulina in mineraalrijke meren. Tegenwoordig wordt de alg gekweekt, vooral in Noord-Amerika en Azië. Chlorella betekent letterlijk ‘klein groen blaadje’ en werd ontdekt in 1890 door de Nederlandse microbioloog M.J. Beijerinck. Er zijn verschillende soorten chlorella, maar in de supplementen worden vooral Chlorella pyrenoidosa en Chlorella vulgaris gebruikt.
Superfood
De positieve krachten die aan de algen worden toegekend hebben zij te danken aan de hoeveelheid chlorofyl. Daarnaast zitten chlorella en spirulina vol essentiële
vetzuren, eiwitten, vitamines en mineralen. Chlorella bevat 55 tot 70 procent eiwitten, wat dertigmaal meer is dan soja. Haar voedingswaarde is echter lager dan die van dierlijke eiwitten in vlees of eieren. Een veelgenoemde kracht van vooral chlorella is de ontgiftende werking. Vooral het bloed en de darmen zou je met behulp van chlorella heel goed kunnen reinigen. Ook spirulina wordt als ontgifter gebruikt, maar deze alg is wel veel milder dan chlorella. Verder zou chlorella de aanmaak van T-lymfocyten stimuleren, wat het immuunsysteem ten goede komt. Sommige mensen gebruiken de algen als probiotica. Ook worden ze gezien als ondersteuning bij afvallen en een goede huid-, haar- en nagelverzorging. Voor geen van deze gezondheidsclaims is voldoende wetenschappelijke onderbouwing.

Gifstoffen
Door het gebruiken van chlorella of spirulina zou je meer energie krijgen, maar als je te veel gebruikt kan het ook leiden tot vermoeidheid of hoofdpijn. Ook aan
het begin van een algenkuur kun je last krijgen van deze klachten. Het vrijkomen van gifstoffen is dan een veelgenoemde verklaring. Bouw de dosering dan ook rustig op en drink voldoende water als je de algen gebruikt. Probeer ook niet meer dan 10 gram per dag te gebruiken, verspreid over de dag.
Niet gebruiken
Zwangere vrouwen of vrouwen die zwanger willen worden, kunnen beter wegblijven bij de ontgiftende algen. Ook wanneer je lijdt aan fenylketonurie of een auto-immuunziekte zoals lupus of reumatoïde artritis kun je het beter niet kopen. Bovendien kan het bij een oestrogeentekort leiden tot een afname van de minerale botdichtheid.
Raadpleeg een arts voor gebruik als je diabetes type 2 hebt of aanleg voor jicht. Doe dit ook wanneer je bloedverdunners slikt.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Chlorella tabletten biologisch

Chlorella tabletten biologisch

Normale prijs: € 16,95

Speciale prijs: € 13,95

Uitverkocht, binnenkort weer leverbaar

Green Origins Spirulina

Spirulina 300 tabletten Green Origins

€ 13,95

Uitverkocht, binnenkort weer leverbaar

Chlorella Poeder

Biologische Chlorella Poeder 125 gram

Normale prijs: € 16,95

Speciale prijs: € 16,10

Uitverkocht, binnenkort weer leverbaar

GreenZyme

GreenZyme

€ 24,95

Uitverkocht, binnenkort weer leverbaar

Van hoog naar laag sorteren
per pagina