Winkelmand: € 0,00

You have no items in your shopping cart.

Subtotaal: € 0,00

Maca poeder 300 gram biologisch

Meer afbeeldingen

Maca poeder 300 gram biologisch

- Levertijd: direct leverbaar

- GRATIS verzending vanaf € 69 anders € 3,95

Normale prijs: € 16,95

Speciale prijs: € 16,10

MACA – RAW SUPERFOOD

Maca (Lepidium Meyenii) is een knolgewas dat op grote hoogte, tussen 3000 en 4500 meter boven zeeniveau, in de Peruaanse Andes groeit. De plant is gerelateerd aan de familie van de koolsoorten en geeft 8 centimeter grote knollen. Ook zijn kleur lijkt op die van de aardappel. De knol heeft een zoete smaak en kan zo in het eten bereid worden, maar in Europa kennen we Maca vooral in gedroogde vorm.

De plant is daar al meer dan 5.000 jaar in gebruik als smakelijke en hoogwaardige voedingsbron met opmerkelijke eigenschappen voor vitaliteit, fertiliteit, verbetering van geheugen, bloedarmoede, depressie, uithoudingsvermogen en seksuele activiteit.

Actieve bestanddelen
Maca bevat 5 keer meer eiwit dan aardappels en 4 keer meer vezels en minder vet. Gedroogde Maca bestaat uit ongeveer 60% koolhydraten (zetmeel en suiker), 9% vezels en iets meer dan 10% eiwitten (waaronder essentiële eiwitten). Maca heeft een hoger gehalte Lipiden dan andere knolgewassen (2,2%), waarvan de belangrijkste zijn: linolzuur en oliezuur, beiden essentiële vetzuren.

Adaptogeen
Een adaptogeen ondersteunt het aanpassingsvermogen van het lichaam. Maca ondersteunt de natuurlijke balans in het menselijk lichaam door het via de hypothalamus-hypofyse-as aan te zetten tot verbetering, balans en stabilisering van de eigen productie van de benodigde (hormonale) stoffen. Als krachtig adaptogeen beïnvloed Maca het lichaam op een holistische wijze dus in overeenstemming met de behoefte, de leeftijd en het geslacht van de desbetreffende persoon.

Vitaminen en Mineralen
Maca groeit alleen in zeer mineraalrijke grond. Vandaar dat Maca veel mineralen bevat zoals: calcium, magnesium, kalium, ijzer, silica en sporen van jodium, mangaan, zink, koper en natrium. Maca bevat ook de vitamines B1, B2, C en E.

Sterolen
Maca is ook een rijke bron van sterolen, waaronder sitosterol, campestrol, ergosterol, brassicasterol, en ergostadienol. Een verbetering van problemen van de menopauze en een vermeerdering van de vrouwelijke vruchtbaarheid is te danken aan deze sterolen en aan het aminozuur lysine.
Er werden ook glucosinolaten gevonden in de plant. Planten die deze glucosinolaten bevatten worden overal ter wereld gebruikt omdat ze een effect hebben op hormonale voortplantingsprocessen.

Libido
Vanwege bovenstaande heeft Maca een gunstige uitwerking op het libido. Bij mannen draagt het bij aan een verhoogt testosteronniveau en bestrijdt het erectiele disfuncties en impotentie. Voor beide seksen werkt het als afrodisiacum en verhoogt de `lust` of `zin naar seks`. Daarom is Maca als voedingssupplement één van de beste natuurlijke, revitaliserende en opwekkende middellen die er bestaan. De plant heeft daarom de bijnaam `Peruaanse Ginseng` of `Peruaanse Viagra`

Extra informatie

EAN Code 8717677961856
Biologisch Ja
Inhoud 300 gram
Merk Mattisson
Prijs € 16,95

Klantenreviews

Biologische Maca poeder 300 gram Review by Marlou
Beoordeling
Ik heb al mooie resultaten opgemerkt door het dagelijks in nemen van Maca poeder (Geplaatst op 25-11-12)
Biologische Maca poeder 300 gram Review by Daan
Beoordeling
Maca poeder gebruik ik dagelijks door mijn superfoodshake. Super gezond! (Geplaatst op 25-11-12)
Prachtig spul Review by Vincent
Beoordeling
Op vakantie heb ik een boek gelezen over superfoods en sindsdien ben ik verkocht aan deze super gezonde producten. Maca poeder maakt me een stuk fitter en gezonder (Geplaatst op 13-09-12)

Schrijf uw eigen beoordeling

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Beoordeling