Winkelmand: € 0,00

You have no items in your shopping cart.

Subtotaal: € 0,00

ZADEN & PITTEN

Zaden en pitten: supergezonde superfoods

Net als kiemplanten zoals Alfalfa zijn zaden en pitten echte Superfood producten. Op zich is dat niet zo vreemd, met name zaden bevatten alle nodige voedingsstoffen die nodig zijn voor de ontwikkeling van de plant. Door het ontbreken van wortels zal voor het ontkiemingsproces een beroep moeten worden gedaan op de aanwezige voedingsstoffen van het zaad zelf. Zaden bevorderen immers het voortbestaan van de plant, geen plant zonder zaad dus. Juist om het ontkiemingsproces in goede banen te leiden is een ruime voorraad aan vitaminen, mineralen, proteïnen, vetzuren en enzymen aanwezig in de zaden. Om dus zo goed mogelijk te profiteren van de vele goede eigenschappen van zaden en pitten is het verstandig om deze onbewerkt te gebruiken, alleen zo heb je er optimaal profijt van. Het bewerken van superfoods als zaden en pitten zorgt er juist voor dat de meeste voedingsstoffen in het bewerkingsproces verloren gaan.

Zaden, rijk aan vezels en mineralen

Superfoods zoals zaden en pitten zijn over het algemeen rijk aan vezels, omega-3 vetzuren en fyto-oestrogenen. Lijnzaad bijvoorbeeld, bied extra voordeel door de aanwezige fyto-oestrogenen. met name vrouwen hebben hier baat bij tijdens de overgang. De hormonale veranderingen in het lichaam kunnen voor een ruim aantal klachten zorgen. De klachten van PMS en de overgang worden juist door het in het lijnzaad aanwezige fyto-oestrogeen verminderd. daarnaast helpt een regelmatig gebruik het cholesterol te verlagen. Super gezonde superfood dus.

Ook het bekende Quinoa mag gerekend worden tot een absolute superfood. De zaden lijken op graankorrels en worden dan ook veelveeldig toegepast als gezond alternatief voor de calorierijke rijst. Quinoa bevat een bron aan gezonde eiwitten en is rijk aan verschillende voedingsstoffen zoals mineralen,koper en magnesium. Verder bevat quinoa ruime hoeveelheden aan vezels, B-vitamines, vitamine E en ijzer.

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
per pagina